Prioritate programare interviu viză SUA

Prioritate și rapiditate la obținerea vizei temporare categoria B1/B2 pentru Statele Unite, pentru medicii stomatologi


Un beneficiu oferit în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite la București

Începând cu 1 octombrie 2023, Colegiul Medicilor Stomatologi din România, în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite ale Americii la București, oferă membrilor săi prioritate și rapiditate în procesul de obținere a vizei temporare B1/B2 pentru Statele Unite în condițiile detaliate mai jos.

Programul acoperă vizele din categoria B1 (călătorii în scop de afaceri) și B2 (călătorii în scop turistic) și ne permite să programăm cu prioritate interviuri pentru membrii Colegiului Medicilor Stomatologi din România și familia apropiată (soț/soție și copii), dacă sunt îndeplinite următoarele criterii de eligibilitate de către solicitant:

 • este membru activ al Colegiului Medicilor Stomatologi din România (sau membru apropiat al familiei – soț/soție, copil)
  și deține un pașaport emis de autoritățile române;
 • nu i-a fost refuzat accesul în Statele Unite în trecut;
 • nu are cazier fiscal sau judiciar.

Pentru obținerea vizei NU sunt necesare:
• rezervare pentru CAZARE
• achiziționare BILET DE AVION
INVITAȚIE


Viză fără INTERVIU

ATENȚIE! În cazul în care ați avut anterior o viză americană B1 sau B2, care a expirat în ultimii 4 ani, puteți aplica pentru reînnoire printr-o procedură simplificată, fără interviu.

De asemenea, pot obține viză SUA fără interviu și copiii sub 14 ani.

Pași:

 1. Completați online formularul DS-160 care poate fi accesat aici;
 2. Achitați taxa de viză de 185 USD (informații despre modalitatea de plată puteți consulta aici);
 3. Trimiteți pașaportul prin curier la Ambasada Statelor Unite care va emite viza și va returna pașaportul cu noua viză la adresa indicată de dumneavoastră.

Puteți consulta detalii cu privire la obținerea fără interviu a vizei temporare B1/B2 aici.


Pentru a aplica pentru viza temporară B1/B2:

 1. Urmați pașii indicați în Ghidul de completare a formularului DS-160 care poate fi consultat aici
 2. Completați cu atenție formularul DS-160 care poate fi accesat aici (sau copiați în browser adresa https://ceac.state.gov/genniv/)
 3. Achitați taxa de viză (informații despre modalitatea de plată puteți consulta aici)
 4. După ce ați finalizat etapele anterioare, contactați reprezentantul CMSR la programare.viza.sua@cmsr.ro pentru detalierea pașilor ulteriori și pentru programarea cu prioritate la interviu.

Vă încurajăm să folosiți această oportunitate oferită membrilor Colegiului Medicilor Stomatologi din România și să aplicați pentru o viză de Statele Unite prin programul prioritar, pentru a obține cea mai bună opțiune de programare posibilă.

Acest beneficiu poate fi accesat atât de membrii care au deja planuri de călătorie în Statele Unite, cât și de cei care ar putea avea nevoie de viză, în viitor.

*Vizele de tip B1/B2 au valabilitate, de regulă, pentru o perioadă de 10 ani și permit o ședere pe teritoriul Statelor Unite de maxim 6 luni (180 zile) într-un an.